Havutça'dan çalışmalarına ilişkin basın toplantısı

Havutça

Marmara'nın tek ‘Mavi Bayrak'lı yeri olan Erdek Körfezi'ne kıymayalım” Bölgeye ağır sanayi değil, elektronik sanayi getirelim”


Milletvekili Namık Havutça`nın basın toplantısı paylaşan: zeki-karadeniz

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ülkemiz ve Balıkesir ilinin çeşitli sorunlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Çevre Bakanlığı’nca hazırlanan 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı’nına paralel olarak Erdek ve yöresinde 48 bin dekar alanın sanayi alanına ayrılacağını, bölgeye ayrıca kimya tesisleri de kurulacağını belirten Havutça, şunları söyledi: “Bu tesislerin kurulması, Marmara Denizi’nin tek ‘Mavi Bayraklı yeri olan Erdek Körfezi için en büyük tehdit oluşturacaktır. Erdek Körfezi, canlılar ve balıklar için adeta bir kuluçka merkezidir. Daha önce de bölgeye kurulan bir termik santralin, Erdek Körfezi’ndeki suyun ısısını yükselterek, sudaki yaşam dengesini bozduğunu uzmanlar söylüyor. Bu konuda TBMM Başkanlığına da bir soru önergesi verdim. Biz, 1/100 binlik bu planın düzeltilerek, Erdek ve yöresine bir ‘Silikon Vadisi’ kurulmasını ve bölgede ağır sanayi ve kimya sanayi tesisleri değil, elektronik sanayi tesislerinin getirilmesini istiyoruz.”

Havutça, Erdek ve yöresindeki zeytinliklerin de zarar görmemesi için 1/100 binlik planın, istedikleri doğrultuda değiştirilmesi gerektiğine işaret etti.

Gönen ve yöresindeki 180 bin hektarlık alanda ekilen pirincin, ülkemizin pirinç ihtiyacının yüzde 60’ını karşıladığına dikkati çeken Havutça, “Gönen’in, Baldo cinsi pirincinden yapılan pilav ülkemizde çok ünlüdür. Ancak, son günlerde bu pirinç üzerinde de çeşitli oyunlar oynanıyor. Böylece, 100 bin ton pirinç ithalinin de yolu açılmak isteniyor” diye konuştu.

Havutça, Sağlık Bakanı’yla yaptığı görüşme sonucunda, Bandırma Devlet Hastanesi’ne anjiyo ünitesinin de kurulduğunu belirtti.

Havutça’nın basın toplantısına Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve CHP İlçe Başkanı Hüseyin Çeri de katıldı.



  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu